Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation Linkscetateni

Informații generale​

Intrarea strainilor pe teritoriul RomanieiIntrarea in Romania a cetatenilor UE/SEE/Confederatiei Elvetiene si a membrilor de familie ai acestora

 

Cetatenii statelor din Uniunea Europeana (UE) sau din Spatiul Economic European (SEE) care doresc sa vina in Romania pot intra in tara prin orice punct de trecere a frontierei, daca prezinta un document national de identitate valabil, pasaportul sau alt document care atesta identitatea si este recunoscut de statul roman.

Consultaţi lista statelor ai căror cetățeni nu au nevoie de viză pentru a intra în România, conform  Regulamentului UE 1806/2018.

Consultaţi lista statelor ai căror cetățeni au nevoie de viză pentru a intra în România, conform  Regulamentului UE 1806/2018.

Cetatenii UE/SEE pot intra si ramane pe teritoriul Romaniei potrivit dreptului la libera circulatie si rezidenta acordat de legislatia statului roman, in conformitate cu prevederile europene. Daca sederea in Romania este de mai mult de 90 de zile, este necesara inregistrarea rezidentei (obtinerea unui certificat de inregistrare) la formatiunile teritoriale ale Inspectoratului General  pentru Imigrari.

Intrarea in Romania a cetatenilor non UE/non SEE/Confederatiei Elvetiene 

Cetatenii statelor din afara Uniunii Europene (UE) sau a Spatiul Economic European (SEE) care doresc sa vina in Romania, au nevoie de obtinerea, in prealabil, a unei vize de acces pe teritoriul statului roman.

Cetatenii anumitor state non UE/non SEE, au nevoie, pentru obtinerea vizei, de o invitatie ce poate fi facuta de o persoana fizica sau juridica, cetatean roman sau strain cu resedinta in Romania.

Obtinerea vizei de scurta sedere se acorda de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei. Mai multe detalii despre cuantumul taxei de viză veți gasi aici.

Pentru mai multe informatii privind intrarea strainilor in Romania, le gasiti pe website-ul Inspectoratului General pentru Imigrari​.​