Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation Linksintrebarifrecvente
eDirect

intrebarifrecvente

​Întrebări frecvente

Generalități

De ce a fost creat acest site?

Procesul de transpunere si aplicare a Directivei CE/123/2006, denumita si "Directiva Serviciilor", ce priveste autorizarea / notificarea serviciilor comerciale care pot fi prestate pe piata interna, a fost demarat in tara noastra in anul 2007 şi a intrat într-o etapă decisivă. Romania a întreprins măsurile necesare pentru transpunerea legislativa si apoi implementarea actului normativ comunitar referit. Una dintre cerintele importante ale Directivei Serviciilor este punerea in functiune de Puncte de Contact Unic (PCU). Prin Punctul de Contact Unic electronic, la care va fi conectata administratia publica centrala si alte autoritati competente, se vor putea indeplini, de la distanta, prin mijloace electronice, cu usurinta, a urmatoarele proceduri si formalitati: a) ansamblul procedurilor si formalitatilor necesare pentru accesul la activitatile de servicii ale acestora, in special declaratiile, notificarile sau cererile necesare pentru obtinerea autorizarii, inclusiv cererile de inscriere intr-un registru; b) orice cereri de autorizare necesare pentru exercitarea activitatilor de servicii. Alta sarcina ce revine agentiei, in urma participarii la procesul de implementare a prevederilor Programului National de Reforme şi a Planului extins de Actiuni, 2008-2009, este implementarea principiilor conceptului "One-Stop Shop" in guvernarea electronica.

De ce nu se pot vedea pozele din cadrul platformei atunci cand se foloseste browserul Internet Explorer?

In cazul in care la autentificarea in aplicatia eDirect folosind browserul Internet Explorer, veti primi urmatoarul mesaj de Security Warning:" Do you want to view only the webpage content that was delivered securely?". Pentru a dezactiva acest mesaj este necesar sa parcurgeti urmatorii pasi: • Se acceseaza meniul Tools-Internet Options. Se va selecta tab-ul Security si se va alege tab-ul Custom Level. • Se acceseaza Custom Level si din lista care va aparea se va bifa Enable din cadrul sectiunii Display mixed content.

Pe ce browsere functioneaza platforma eDirect in conditii optime?

Browserele recomandate pentru functionarea optima sunt: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera.

Spațiu privat

Ce tipuri de documente sunt permise pentru a fi trimise către instituțiile publice?

Platforma eDirect permite transmiterea de documente de tip pdf, doc, odt. Acestea pot fi semnate digital calificat sau nu. In cazul documentelor PDF, sunt acceptate doar acelea care au semnatura digitala in interiorul documentului si nu intr-un document separat.

​​​