Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation Linkstermenisiconditii
eDirect

termenisiconditii

Termeni si conditii de utilizare

1. Informatii despre site

1.1. Portalul www.edirect.e-guvernare.ro este website-ul de prezentare al Punctului de Contact Unic electronic, al carui operator este Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR), in calitate de autoritate responsabila pentru realizarea, operationalizarea si administrarea PCU electronic, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania, aprobata cu modificari prin Legea nr. 68/2010.

Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, nu garanteaza pentru continutul materialelor si informatiilor publicate decat in masura in care acestea sunt strict legate de procedura de implementare a PCU electronic. Autoritatile Competente vor asigura acuratetea si actualizarea tuturor materialelor si informatiilor puse la dispozitia utilizatorilor.

1.2. edirect.e-guvernare.ro este un portal al carui continut informativ este pus la dispozitie de catre Autoritatile Competente. Prin urmare ADR, in calitate de operator al acestui portal, nu isi asuma nici o responsabilitate cu privire la corectitudinea si exactitatea informatiilor si materialelor postate. Acestea au rol orientativ si sunt informatii publice, partial sau complet disponibile pe website-urile altor institutii specifice ariei descrise.

ADR nu garanteaza decat pentru continutul materialelor si informatiilor publicate de catre el insusi.

Utilizatorii portalului au dreptul sa vizualizeze informatia pe ecranul calculatorului, sa printeze parti ale continutului si sa salveze pagini in format electronic doar in scopuri personale, non-comerciale.

ADR nu va putea fi tinut raspunzator fata de nici o persoana/entitate pentru nici un fel de daune, de orice natura, care ar rezulta direct/indirect, incidental/punitiv, din utilizarea portalului sau ca urmare a oricarei omisiuni/erori din punct de vedere al continutului acestuia, sau daunelor rezultate in urma accesului ori imposibilitatii de accesare a portalului. Avand in vedere cele prezentate anterior mentionam ca, luarea unor decizii ce au ca fundamentare informatiile din acest portal sunt pe propria raspundere a utilizatorului si raspunderea ii revine in totalitate acestuia.

In utilizarea portalului sunt interzise:

a)    transmiterea prin orice mijloc a oricarui document electronic cu continut neadecvat conform legislatiei in vigoare;

b)    transmiterea prin orice mijloc a oricarui document electronic ce contine virusi sau orice alte secvente de cod sau programe create pentru a intrerupe, defecta sau limita functionalitatea oricarei componente hardware sau software;

c)    transmiterea prin orice mijloc a oricarui document electronic cu continut care incalca, conform legislatiei in vigoare, orice drept de proprietate intelectuala sau industriala;

d) transmiterea, prin orice mijloc, de informatii eronate/false/incomplete referitoare la procedurile ce vor fi incluse in cadrul platformei;

e)    orice alte actiuni de natura a aduce atingere bunei functionari a portalului.

ADR precum si Autoritatile Competente isi rezerva dreptul de a modifica orice material si/sau informatie disponibila prin intermediul portalului fara a anunta acest lucru in prealabil.

Utilizarea portalului, ulterior modificarilor termenilor si conditiilor, constituie acceptarea de catre utilizator a termenilor si conditiilor modificate.

Va mentionam faptul ca, ADR in calitate de administrator al prezentului portal, este operator de date cu caracter personal, recunoscand si garantand, in conditiile legii aplicabile, importanta protejarii confidentialitatii informatiilor pe care portalul le colecteaza de la vizitatori si utilizatori. In acest scop, ne-am angajat sa folosim toate mijloacele aflate la dispozitia noastra pentru a asigura confidentialitatea tuturor informatiilor stocate de platforma PCUe. Intentia noastra este sa asiguram un echilibru intre colectarea si utilizarea informatiilor primite de la dumneavoastra sau despre dumneavoastra, cu asteptarile rezonabile ale vizitatorilor nostri in ceea ce priveste confidentialitatea datelor lor.

De asemenea, puteti solicita in orice moment modificarea, corectarea si stergerea acestor date din baza noastra de date, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare.

Atentie! Acest portal contine link-uri catre alte website-uri si portaluri apartinand unor entitati publice. Atunci cand accesati aceste site-uri sau portaluri va aflati implicit in afara portalului operat de ADR si aveti obligatia de a respecta termenii si conditiile de utilizare ale acestora. De asemenea, nu putem garanta in niciun fel standardele site-urilor pentru care oferim legaturi in portalul nostru si nu putem fi in nici un mod raspunzatori pentru continutul site-urilor ce nu ne apartin.

Intrucat acest portal permite accesul pentru consumarea de servicii electronice prin utilizarea de conturi (identitati) generate si gestionate de alte institutii, intreaga responsabilitate referitoare la aceste conturi, este a institutiei care le-a generat si de aceea nu garantam informatiile despre aceste conturi (identitati). Pentru orice informatii referitoare la validitatea si corectitudinea conturilor (identitatilor) generate si gestionate de alte institutii trebuie sa va adresati in mod direct acestora.

2. Informatii privind Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor). ​

Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei - operator de date cu caracter personal, inregistrata la A.N.S.P.D.C.P cu nr. 31362, asigura conformitatea cu normele in materia de protectie a datelor cu caracter personal, cuprinse în art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679 al PE și CE, prelucrarea datelor facandu-se in scopul indeplinirii unor sarcini care, servesc interesului public si obligatiilor legale ce revin institutiei, atributii prevazute in legislatia nationala si europeana ce guverneaza organizarea si functionarea autoritatii din administratia publica centrala.​

3. Proprietatea intelectuala

3.1 Continutul si design-ul, inclusiv look&feel-ul acestuia si bazele de date accesibile prin intermediul sau, sunt proprietatea ADR si sunt protejate prin legislatia romana in vigoare cu privire la drepturile de autor si drepturile conexe. Textele postate de catre utilizatori la "Adaugare comentariu" devin proprietatea ADR din momentul postarii. In cazul informatiilor si continutului postat de utilizatori inregistrati sau terte parti ori parteneri pe site-ul edirect.e-guvernare.ro, dreptul de autor si responsabilitatea asupra acestora apartin in totalitate celor care au publicat acea informatie. In cazul continutului preluat de la parteneri pe baza acordurilor incheiate, acestea sunt identificate prin mentionarea numelui partenerului langa textul sau imaginea respectiva.

3.2 Anumite sectiuni din cadrul portalului contin informatii puse la dispozitie de catre utilizatorii lui, printr-o licenta gratuita si neexclusiva. Utilizatorii sunt titularii dreptului de autor asupra informatiilor proprii incarcate, portalul avand doar calitatea de gazduitor gratuit al acestora.

3.3. Cu exceptia continutului specific prezentat la punctul 3.2, unde se aplica termenii licentelor respective, puteti utiliza continutul edirect.e-guvernare.ro doar pentru folosinta dumneavoastra personala, iar actiunile descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea ADR :

a. indepartarea insemnelor care identifica dreptul de autor al ADR asupra continutului;

b. modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea in orice mod sau forma, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastra;

c. reproducerea sau stocarea continutului portalului edirect.e-guvernare.ro precum si trimiterea acestui continut catre orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei, daca scopul acestei activitati este unul comercial.

3.4. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document sau de legislatia in vigoare. Cererile de utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de e-mail: edirect.info@adr.ro

3.5. In cazul continutului incarcat de utilizatori, edirect.e-guvernare.ro functioneaza intr-un regim de gazduire gratuita si ca atare nu putem fi facuti responsabili pentru continutul pus de terte persoane pe serverul nostru. Din cauza volumului mare de continut informational gazduit, este imposibil sa facem o evaluare inpiduala si obiectiva a fiecarui continut postat de utilizatorii inregistrati.

ADR isi declina orice raspundere cu privire la indisponibilitatea portalului din cauze independente de vointa sa, si isi asuma obligatia de a depune toate eforturile necesare pentru remedierea unor astfel de situatii in conditii de promptitudine si impartialitate.

4. Suspendarea accesului

ADR poate sa suspende, sa blocheze sau sa restrictioneze accesul dumneavoastra la continutul site-ului sau la o parte a acestuia, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale.

5. Schimbari ale site-ului

ADR isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale continutului sau.

6. Inregistrare, parole si responsabilitate

6.1. Accesul la unele facilitati din cadrul site-ului necesita inregistrarea dumneavoastra cu un nume de utilizator si o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. ADR nu va solicita niciodata parola conturilor dumneavoastra prin nici un mijloc de comunicare.

6.2. Documentele transmise prin intermediul PCUe se pot semna cu certificat digital extins (semnatura electronica), in format .PDF.P7S sau .P7M.

Informatiile privind semnarea documentelor in format electronic, le puteti gasi pe site-ul ADR in sectiunea “Semnatura electronica-Trusted list"- https://www.adr.gov.ro/semnatura-electronica-trusted-list/

In aceasta sectiune gasiti informatii privind modalitatea de a semna documente in cele trei formate cu ajutorul unui instrument  pus la dispozitie de prestatorii de servicii de incredere, acreditati in Romania.

LISTA FURNIZORILOR DE SERVICII DE CERTIFICARE PENTRU SEMNĂTURA ELECTRONICĂ

Asigurați-vă că  utilizați ultima versiune a aplicației furnizorului de semnătură electronică (programul cu care semnați documentul). Această aplicație poate fi descărcată accesând website-ul furnizorului de semnătură electronică.

Dacă nu reușiți să descărcați/ instalați ultima versiune a aplicației, vă sugerăm să  contactați furnizorul de la care ați achiziționat semnătura electronică.​

S.C. Trans Sped S.R.L.- www.transsped.ro

S.C. Digisign S.A- www.digisign.ro

S.C. Certsign S.A.- www.certsign.ro

S.C. Alfatrust Certification S.A.- www.alfasign.ro

S.C. Centrul de Calcul S.A.- www.certdigital.ro

6.3. Nici o transmisie de date prin intermediul internetului nu poate fi garantata 100% din punct de vedere al sigurantei sau securitatii. Prin urmare orice informatie trimisa catre noi se va face pe raspunderea dumneavoastra.

7. Informatii generale

edirect.e-guvernare.ro respecta viata dumneavoastra privata si datele cu caracter personal folosite in vederea accesarii acestui site.

Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei figureaza in registrul electronic de evidenta al prelucrarilor de date cu caracter personal cu nr. 31362 avand ca scop servicii de comunicatii electronice.

edirect.e-guvernare.ro, respecta legislatia romana in vigoare, in speta Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii inpiduale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la ADR, Str. Italiana nr.22, Sector 2, Cod 020976, Bucuresti, Romania sau prin e-mail: edirect.info@adr.ro.

7.1 Colectarea informatiilor-edirect.e-guvernare.ro colecteaza informatii de la utilizatorii sai in trei modalitati:

 • direct de la utilizator;
 • din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc site-urile noastre ;
 • prin intermediul cookie-urilor.
 • Informatiile furnizate direct de catre utilizator: In momentul crearii unui cont in edirect.e-guvernare.ro vi se vor solicita urmatoarele date personale :
  • nume si prenume;
  • adresa de e-mail;
  • alte informatii cu caracter personal.

Aceste date pot fi corectate accesand sectiunea Contul meu, vizibila in coltul din stanga sus a portalului. Aceste informatii au caracter confidential.

Informatiile din raportul de trafic al serverului: atunci cand vizitati un website din cadrul portalului, se vor inregistra anumite informatii despre dumneavoastra cum sunt : adresa de IP a locatiei dumneavoastra, ora vizitei, locul de unde ati accesat site-urile noastre. edirect.e-guvernare.ro, inregistreaza aceste informatii pentru o perioada de timp determinata.

Analiza traficului este realizata prin utilizarea unor servicii externe cum sunt cele puse la dispozitie de Google Analytics. edirect.e-guvernare.ro foloseste aceste date doar in scopul comunicarii sabloanelor tipizate anonime ale utilizatorilor catre clientii nostri de publicitate. Nu utilizam datele de trafic pentru identificarea persoanelor din spatele unor adrese de IP, exceptand cazurile in care identificarea se face pe baza unui certificat electronic digital.

Cookie-uri: in ideea de a oferi un serviciu personalizat utilizatorilor nostri, edirect.e-guvernare.ro, poate folosi cookie-uri pentru a facilita accesul la contul dumneavoastra si la avantajele aduse de acesta.

7.2. Protejarea informatiilor colectate de la utilizatori edirect.e-guvernare.ro asigura confidentialitatea si protectia informatiilor colectate de la utilizatori, acestea nefiind transmise catre terti fara consimtamantul expres si prealabil al titularilor.

Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre nici un utilizator inpidual.

Accesul dumneavoastra la anumite servicii si informatii din cadrul portalului este protejat de o parola sau, in anumite situatii, de catre existenta unui certificat digital calificat.

In momentul in care noi primim informatiile transmise de dumneavoastra, va garantam ca vom depune toate eforturile pent​ru a asigura securitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia romana in vigoare.

7.3. Cine are acces la informatiile colectate de la dumneavoastra ?

edirect.e-guvernare.ro poate dezvalui informatii identificabile personal in urmatoarele situatii:

 • cand legea prevede in mod expres acest lucru;
 • cand informatiile sunt solicitate de catre o autoritate competenta ;
 • cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor ADR.

De fiecare data insa, cand un serviciu este furnizat in parteneriat cu un alt site, veti fi informat asupra acestui lucru. In ideea de a va furniza servicii la standarde cat mai inalte, este necesara partajarea informatiilor dumneavoastra personale cu site-ul sau serviciul copartener. Daca nu doriti ca datele dumneavoastra sa fie partajate, puteti proceda in consecinta nepermitand transferul datelor prin neutilizarea acelui serviciu particular.

Daca alegeti insa sa acceptati partajarea datelor, trebuie sa intelegeti ca funizorii serviciului in parteneriat pot avea practici separate de confidentialitate si de colectare a datelor.

edirect.e-guvernare.ro nu are nici un fel de control si nu poate garanta asupra tuturor aspectelor juridice pe care le implica folosirea acestor practici independente de confidentialitate.

8. Legea guvernanta

Acest site a fost creat si functioneaza in concordanta cu legislatia romana in vigoare.

Orice litigiu se va solutiona cu precadere pe cale amiabila, care prevaleaza, in raport cu alte solutii posibile. In cazul in care solutionarea pe cale amiabila nu se realizeaza, se va apela la instantele judecatoresti competente din raza teritoriala unde isi are sediul ADR.

Va rugam sa recititi termenii si conditiile de utilizare de fiecare data cand accesati sau utilizati acest portal. Utilizarea portalului si a continutului disponibil publicat in acesta, va fi in concordanta cu acesti termeni.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul PCUe, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.