Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation Linksmediudeafaceri

Informații generale​

Cum să începi o afacere în Romania


​In Romania organizatiile publice si private vin in sprijinul intreprinzatorilor, astfel:

Organizatiile public-private pot oferi asistenta si consiliere antreprenorilor/ investitorilor, atat celor din Romania, cat si celor din afara tarii, pentru a-i ajuta pe acestia sa reuseasca in planul lor de afaceri:

 • Camera de Comert si Industrie a Romaniei;
 • Camerele teritoriale de comert, industrie si agricultura;
 • Camerele de comert bilaterale;
 • Oficiul National al Registrului Comertului, prin compartimentele de asistenta din cadrul oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale si a birourilor teritoriale.                                                                              


  Asociatiile profesionale private, precum Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, pot oferi indrumare in demersul de a infiinta/ prelua o companie sau de a derula activitati independente in sfera productiei si serviciilor. 


  Website-ul Oficiului National al Registrului Comertului ofera informatii utile celor care doresc sa-si infiinteze o firma, astfel:
 • Rezervare denumire firma pentru PFA/II/IF;
 • Inregistrare PFA/II/IF .

  Informatii referitoare la modalitatile de plata a taxelor pot fi gasite in modelele formularelor disponibile pentru fiecare procedura. Platile pot fi efectuate in conturile de trezorerie ale oficiilor registrului comertului, asa cum sunt prezentate aici.

  Dupa transmiterea formularului de inregistrare a societatii, cererile de obtinere a autorizarii vor fi transmise automat de Oficiul National al Registrul Comertului catre autoritatile relevante.