Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation Linksdomeniideactivitatedetalii

domeniideactivitatedetalii

Activitati de editare

Inregistrarea in Registrul National de Opere

Cui ne adresam?

Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor

Care sunt costurile?

Sunt percepute urmatoarele taxe:

  • 100 lei/cerere (cererea trebuie sa contina un singur titlu de opera)
  • 50 lei/cerere de rectificare a datelor de inscriere a operelor (se achita numai daca este cazul)
  • 10 lei/cerere de completare (pentru completarea documentelor lipsa, se achita numai ca urmare a respingerii cererii initiale de inregistrare)

Plata se face la casieria ORDA din Calea Victoriei nr. 118, et. 5, sect.1, Bucuresti, sau in contul: RO67TREZ7015005XXX000157, deschis la Trezoreria Sector 1, Bucuresti, CUI 4266995

Cui se adreseaza procedura de obtinere a avizului/autorizatiei?

Autoritatea competenta a decis ca aceasta procedura are un caracter informational si nu este disponibila pentru solutionare prin intermediul platformei PCUe. Inregistrarea in Registrul National de Opere este facultativa iar un exemplar al operei inregistrata pe suport optic sau pe suport hartie trebuie sa insoteasca documentele de intrare. Registrul National reprezinta un instrument unitar de evidenta, la nivel national, a fonogramelor, videogramelor si a programelor pentru calculator introduse in circuitul comercial pe teritoriul Romaniei, a marcajelor holografice aplicate pe acestea, precum si a persoanelor fizice autorizate, asociatiilor familiale si a persoanelor juridice care desfasoara activitati cu fonograme, videograme si programe pentru calculator.

Daca doriti click Inregistrarea in Registrul National de Opere