Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation LinksProceduraVizualizare
eDirect

ProceduraVizualizare

Emitere duplicat legitimație/ adeverință de electrician autorizat, de verificator de proiecte, precum și de expert tehnic de calitate şi extrajudiciar în domeniul instalaţiilor electrice.

Descriere procedură

Emitere duplicat legitimație/ adeverință de electrician autorizat, de verificator de proiecte, precum și de expert tehnic de calitate şi extrajudiciar în domeniul instalaţiilor electrice.

Acces la informații:

Registrul de evidență a electricienilor autorizați, a verificatorilor de proiecte, precum și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice se regăsește pe site-ul ANRE și poate fi consultat accesând următorul link: https://portal.anre.ro/PublicLists/AutorizatiiElectricieniAutorizati

Informații referitoare la procedura de autorizare a electricienilor, a verificatorilor de proiecte, precum și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice se regăsesc pe site-ul ANRE și pot fi consultate accesând următorul link: https://www.anre.ro/ro/energie-electrica/informatii-de-interes-public/info-electricieniCăi de atac în caz de litigiu:

Persoana fizică autorizată în condițiile Regulamentului de autorizare și sancționată potrivit acestui Regulament are dreptul de a contesta, conform prevederilor legale în vigoare, sancțiunile/ măsurile aplicate de ANRE.

Date de contact:

Adresa: Str. Constantin Nacu nr. 3, Bucuresti, Sector 2

Telefon: 021-327.81.74 / 021-327.81.00 

E-mail: anre@anre.ro

Instituţia responsabilăAutoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei,Județ BUCURESTIModalitate prestareNationalTimp de soluţionare45 zile calendaristiceTermen de arhivare5 aniTermen de completare dosar7 zile calendaristiceNotificare la expirarea termenului de soluţionare5 zile calendaristice

Documente necesare

Nr. Crt.Nume documentDescriere documentTip documentDescarcă
1Cerere duplicat legitimație/ adeverință-Atasament-
2DocumenteDocumente din care să rezulte că a fost efectuată publicarea unui anunţ într-un ziar local privind pierderea/ distrugerea legitimației/ adeverinței și declararea ca nulă a acesteia.Atasament-
3Dovada achitarii tarifului de duplicat.-Atasament-

Documente finale

Nr. Crt.Nume documentTip documentDescarcă
1Legitimatie duplicat.Document-

Acte normative

Nr. Crt.Act normativDescarcă
1Ordin pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea utilizatorilor la retelele electrice de interes public
2 Regulamentul pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu execuția, precum și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 11/ 13.03.2013 și modificat prin Ordinul nr. 116/ 20.12.2016, emis în conformitate cu dispozițiile art. 9 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 33/ 2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 160/2012.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul PCUe, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.