Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation LinksProceduraVizualizare
eDirect

ProceduraVizualizare

Metodologie privind recunoașterea de către Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca a diplomei de doctor și a titlului de doctor în științe sau într-un domeniu profesional, obținute în străinătate

Descriere procedură Prezenta metodologie stabileşte modalitatea prin care se efectuează recunoaşterea, în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, a diplomei de doctor şi a titlului de doctor în ştiinţe sau într-un domeniu profesional, obţinute în străinătate.Prevederile prezentei metodologii se aplică cetățenilor români, cetățenilor din state membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European, din Confederația Elevețiană și cetățenilor din state terțe, care au obținut diploma de doctor şi a titlului de doctor în ştiinţe sau într-un domeniu profesional, obţinut în străinătateîn instituţii de învăţământ universitar acreditate din state membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European, din Confederaţia Elveţiană şi în universităţi de prestigiu din alte state incluse în „Lista universităţilor de prestigiu din alte state”, aprobată prin OMECTS nr. 5825/2016 şi actualizată periodic.
 

Căi de atac
Decizia de recunoaştere sau nerecunoaştere poate fi atacată în termen de 48 de ore de la anunțarea soluției sau a atestatului de recunoaștere. Contestația va fi analizată de o Comisie de contestații numită de către Rectorul UAD din Cluj-Napoca. Comisia de contestație va elabora un răspuns în termen de 10 zile de la primirea contestației. Dacă solicitantul nu este mulțumit de soluția Comisiei de contestații se poate adresa instanței competente, Tribunalul Cluj, Secția Mixtă Contencios Administrativ și Fiscal, în termenul legal de 30 zile.


Detalii despre procedura le găsiti la linkul următor:  http://www.uad.ro/despre_noi/PCUE/index.htmlectric la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca posta sau electronic direct la link pcu

Date de contact:  ale persoanei care se ocupă  tel. 0264 591577, email: silvia.handru@uad.ro, nume Silvia Handru

Registru profesorilor poate fi consultat: http://www.uad.ro/cadre_didactice/scoala_doctorala/

Instituţia responsabilăUniversitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca,Județ CLUJModalitate prestareNational si transfrontalierTimp de soluţionare30 zile calendaristiceTermen de arhivare50 aniTermen de completare dosar5 zile calendaristiceNotificare la expirarea termenului de soluţionare5 zile calendaristice

Documente necesare

Nr. Crt.Nume documentDescriere documentTip documentDescarcă
1Cerere-cerere de recunoaştereDocument scanat-
2Actul de identitate

actul de identitate - copie şi dovada schimbării numelui - copie şi traducere legalizată (dacă este cazul)

Document scanat-
3Diploma de doctordiploma de doctor tradusă si legalizată    Document scanat-
4Alte documentealte documente, dacă este cazulDocument scanat-

Documente finale

Nr. Crt.Nume documentTip documentDescarcă
1DecizieDocument fizic si document semnat electronic-

Acte normative

Nr. Crt.Act normativDescarcă
1ORDIN Nr. 5923/2016 din 6 decembrie 2016 pentru aprobarea Metodologiei privind recunoaşterea diplomei de doctor şi a titlului de doctor în ştiinţe sau într-un domeniu profesional, obţinute în străinătate.

Profesii reglementate

Calificări obținute într-un stat din UECalificări obținute într-un stat din NON UEProcedură pentru stabilire permanentăLista profesiilor reglementate din RomaniaProfesia de cadru didactic se găsește la poziția nr. A.8 din Anexa nr. 2 din Legea nr. 200 din 2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate în România cu modificările și completările ulterioareCardul Profesional EuropeanCalitatea de doctor în științe nu se poate recunoaște utilizând cardul profesional European.Procedura de recunoastere a calificarilor profesionaleInformațiile se regăsesc în secțiunea «Descriere procedură»

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul PCUe, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.