Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation LinksProceduraVizualizare
eDirect

ProceduraVizualizare
Procedura este informațională și nu permite lansarea de solicitări

Înscrierea în învățământul primar

Descriere procedură

Înscrierea în învățământul primar se face în baza unei metodologii aprobate de Ministerul Educației.

Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2018, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu Legea Educației.

Părinții trebuie să meargă la inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, acestea având obligația de a asigura informarea și consilierea în ceea ce privește înscrierea.

La sediile inspectoratelor și a unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară la clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar, etc.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Căi de atac

​În cazul unui litigiu între beneficiar și autoritatea competentă sunt aplicabile dispozițiile de drept comun.


Date de contact

Str. Calea 13 Septembrie nr. 209, Sector 5 Bucuresti

Telefon: 021 317 36 50 /51

E-mail: secretariat@isjilfov.ro

Instituţia responsabilă
Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov,Județ BUCURESTI
Modalitate prestare
National si transfrontalier
Timp de soluţionare
20 zile calendaristice
Termen de arhivare
100 ani
Termen de completare dosar
1 zile calendaristice

Documente necesare

Nr. Crt.Nume documentDescriere documentDocument obligatoriuNecesită semnătură electronicăTip documentDescarcă
1Cererea-tip de înscriere în clasa pregătitoareCererea se poate completa online pe https://inscriere.edu.ro/ sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copiluluiFormular predefinit
2Înscriere în clasa pregătitoareDocumentele necesare pentru întocmirea dosarului în vederea înscrierii în clasa pregătitoare.Document informativ

Acte normative

Nr. Crt.Act normativDescarcă
1Ordin nr.3242 din 2018 privind aprobarea Calendarului si a Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul PCUe, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.