Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation LinksProceduraVizualizare
eDirect

ProceduraVizualizare
Procedura este informațională și nu permite lansarea de solicitări

Programul Național Rechizite școlare

Descriere procedură

În vederea stimulării prezenței la școală, în anul 2002 a fost lansat Programul Rechizite şcolare care se adresează elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi. La începutul fiecărui an școlar se distribuie pachete cu rechizite școlare specifice fiecărei clase.

Componenţa pachetelor de rechizite şcolare care se acordă elevilor se stabilește în baza Metodologiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 126/2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare.

Cererea de finanțare depusă de Ministerul Educației Naționale, la începutul lunii septembrie 2017, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020 a fost aprobată. Decizia permite, începând cu acest an școlar, achiziționarea de rechizite pentru preșcolari, respectiv suplimentarea cu ghiozdane a pachetelor de rechizite ce se acordă elevilor din ciclul primar și gimnazial. 

Căi de atac

​În cazul unui litigiu între beneficiar și autoritatea competentă sunt aplicabile dispozițiile de drept comun.

Date de contact

Str. 1 Decembrie Nr. 5, Bistriţa
Telefon: 0263 213 529
Fax: 0263 216 654
E-mail: isjbn@isjbn.ro

Instituţia responsabilă
Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud,Județ BISTRITA-NASAUD
Modalitate prestare
National
Timp de soluţionare
20 zile calendaristice
Termen de arhivare
100 ani
Termen de completare dosar
5 zile calendaristice

Documente necesare

Nr. Crt.Nume documentDescriere documentDocument obligatoriuNecesită semnătură electronicăTip documentDescarcă
1Cerere pentru acordarea rechizitelor
Cererea este formulată de părintele sau tutorele legal al elevului, care se înregistrează în termen de 5 zile de la data începerii anului şcolar la şcoala la care elevul este înscris
Document scanat-
2Acte doveditoare privind venitul mediu net lunar pe membru de familieDovada cu venitul mediu  net lunat realizat în luna iulie a anului respectiv.
Document scanat-

Documente finale

Nr. Crt.Nume documentTip documentDescarcă
1Rechizite școlareDocument-

Acte normative

Nr. Crt.Act normativDescarcă
1Ordin nr. 4385 din 2012 privind aprobarea componentei pachetelor de rechizite scolare ce se acorda elevilor si a Metodologiei de aplicare a prevederilor Legii nr.126/2002 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.33 din 2001 privind acordarea de rechizite scolare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul PCUe, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.