Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation LinksProceduraVizualizare
eDirect

ProceduraVizualizare
Procedura este informațională și nu permite lansarea de solicitări

Furnizarea de date cu caracter personal din registrul naţional de evidenţă a persoanelor. Eliberarea adeverinţei cu date din registrul naţional de evidenţă a persoanelor (la cerere).

Descriere procedură
Acte necesare pentru eliberarea adeverinţei cu  date din registrul naţional de evidenţă a persoanelor.

Prin Legea nr.677/2001-pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date sunt stabilite regulile generale de prelucrare a datelor personale, drepturile persoanelor vizate şi obligaţiile operatorilor. Această lege ocroteşte viaţa privată şi familială a cetăţenilor.

Datele cu caracter personal reprezintă orice informaţie referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă(numele şi prenumele, adresa de domiciliu sau de reşedinţă, data naşterii, datele din actele de stare civilă, seria şi nr.BI/CI, codul numeric personal)

Persoanele fizice sau juridice pot solicita, în baza unor cereri scrise motivate, comunicarea unor date cu caracter personal din Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor, referitoare la date de stare civilă,acte de identitate, domicilii şi reşedinţe şi codul numeric atribuit.

În situaţia în care o persoană fizică solicită transmiterea unor date cu caracter personal, prin intermediul unui cabinet individual de avocatură, este necesară formularea unei cereri scrise în acest sens, care va fi depusă spre competentă soluţionare, la serviciul public comunitar de evidenţa persoanelor pe raza căruia domiciliază persoana fizică ale cărui date sunt solicitate.

Potrivit actelor normative, furnizarea unor date cu caracter personal se poate realiza numai după obţinerea, în prealabil, a consimţământului scris al persoanelor vizate(prin care declară în mod expres şi neechivoc că este sau nu de acord cu furnizarea datelor solicitate).
Consimţământul persoanelor vizate nu este necesar atunci când există un temei legal justificat.

Se consideră temei legal justificat, solicitările unor date cu caracter personal primite din partea organelor de poliţie, a Ministerului Apărării, Serviciului Român de Informaţii, Parchetului, Justiţiei, Instituţiilor specializate de ocrotire socială cu privire la minori sau alte persoane îndreptăţite la ocrotire, persoane fizice ale căror interese legitime sunt probate prin înscrisuri ce fac dovada temeiului legal justificat, persoanelor fizice care solicită comunicarea unor date proprii de evidenţa persoanelor etc.

Căi de atac

In cazul unui litigiu intre beneficiar si autoritatea competenta sunt aplicabile dispozitiile de drept comun.

Date de contact
Adresa: Piata 1 Decembrie 1918, Nr. 1A, Resita, Caras-Severin
Telefon: 0255 221 964 
Email: resita@primariaresita.ro
Instituţia responsabilă
Primaria Municipiului Resita,Județ CARAS-SEVERIN
Modalitate prestare
National
Timp de soluţionare
30 zile calendaristice
Termen de arhivare
1 ani

Documente necesare

Nr. Crt.Nume documentDescriere documentDocument obligatoriuNecesită semnătură electronicăTip documentDescarcă
1Cerere scrisăCerere scrisăAtasament-
2Actul de identitate, original şi copieActul de identitate,original şi copieAtasament-
3Chitanţa reprezentând contravaloarea furnizării de date - 1 leuChitanţa reprezentând contravaloarea furnizării de date - 1 leuAtasament-

Documente finale

Nr. Crt.Nume documentTip documentDescarcă
1Adeverinţei cu date din registrul naţional de evidenţă a persoanelor Document-

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul PCUe, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.