Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation Linkscetateni

Informații generale​

Atractii turistice


Atractii turistice

Delta Dunarii (3446 km²), aflata in mare parte in Dobrogea, Romania și partial in Ucraina, este a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene.

Delta Dunarii a intrat in patrimoniul mondial al UNESCO in 1991, fiind clasificata ca rezervatie a biosferei la nivel national in Romania si ca parc national in taxonomia internationala a IUCN(International Union for Conservation of Nature).

Parcul National Retezat  reprezinta un areal de pe teritoriul Romaniei unde natura a avut mai putin de suferit din cauza interventiei oamenilor. Pe suprafata parcului se gasesc 80 de lacuri si mlastini. Printre acestea se afla cel mai intins lac glaciar din Romania - lacul Bucura si cel mai adanc lac glaciar din tara - lacul Zanoaga.

Parcul National Cheile Bicazului  prezinta un deosebit interes stiintific din punct de vedere geologic, geomorfologic, paleontologic, peisagistic dar si din punctul de vedere al diversitatii biologice generate de marea varietate a conditiilor geoclimatice.

Consultati aici lista parcurilor nationale si naturale din Romania.

Castele si cetati

Castelul Corvinilor a fost ridicat in secolul al-XV-lea si este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind un important monument de arhitectura gotica din Romania. Considerat un importat punct strategic, castelul a fost resedinta feudala a huniazilor.

Cetatea de scaun a Sucevei intalnita si sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate aflata la marginea de est a orasului Suceava (in nordul Romaniei).

Cetatea Alba Iulia este impresionanta atat prin elementele decorative, cat si prin frumusetea celor sase porti ale fortificatiei, care sunt unice in toata arhitectura militara europeana, impunandu-se ca cel mai semnificativ ansamblu de plastica figurativa baroca din Transilvania.

Biserici si manastiri

Catedrala Patriarhala din Bucuresti

Catedrala patriarhala, Resedinta patriarhala si Palatul Patriarhiei constituie un ansamblu de prima insemnatate al Bucurestilor, care dateaza de pe la mijlocul secolului al XVII-lea, o data cu manastirea ctitorita in 1656 de voievodul Tarii Romanesti, Constantin Serban Basarab (1654-1658).

Manastirea Voronet  a fost construita in anul 1488, sub ctitoria domnitorului Moldovei, Stefan cel Mare si este probabil cea mai cunoscuta biserica din Romania atat pentru frescele ei exterioare, cu o luminozitate si culori foarte intense cat si pentru sutele de figuri bine pastrate pe zugraveala de azur.​

Manastirea Curtea de Arges , ctitorita in vremea domnitorului Neagoe Basarab, intre 1512-1517, manastirea este parte a celei mai celebre legende romanesti, legenda mesterului Manole.

Monumente istorice

Sarmisegetusa Regia a fost capitala statului dac si constituia principalul centru politic si religios, pentru apararea caruia s-a construit intregul sistem de fortificatii din zona.

Cetatea Histria

Histria a fost cel mai vechi oras atestat de pe actualul teritoriu al Romaniei si a fost intemeiata de colonisti greci din Milet în jurul anului 657 î.Hr. (dupa istoricul Eusebiu din Cezareea) sau 630 î.Hr. (dupa Skymnos), ca port la Marea Neagra si distrusă prin secolul al VII-lea d.Hr. de invaziile avaro-slave.

Palatul Parlamentului (Casa Poporului) - amplasata in centrul istoric si geografic al Bucurestiului, constructia se remarca prin stilul arhitectonic deosebit. Edificiul a fost ridicat in "Epoca de aur" si astazi a devenit sediul Parlamentului Romaniei. Constructia are 9 nivele la suprafata si alte 9 nivele subterane, si este considerata ca fiind a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume. De asemenea, este considerata cea mai scumpa si cea mai grea cladire administrativa din lume.