Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation Linksstiridetalii
eDirect

Înapoi​​​
​​ ​

Obținerea prin PCUe a autorizației pentru instalarea repartitoarelor de căldură și a contoarelor de apă caldă

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a publicat în Monitorul Oficial, în data de 6 aprilie 2021, Ordinul nr. 23/2021 prin care se aprobă Regulamentul pentru montarea repartitoarelor de căldură și a contoarelor de apă caldă de consum.

Conform acestui Regulament, toți actorii privați care vor să se autorizeze pentru a putea instala astfel de sisteme pot transmite ANRE actele necesare prin una dintre următoarele modalități:

  • prin Punctul de Contact Unic electronic (PCUe) sistem gestionat de ADR, disponibil la adresa www.edirect.e-guvernare.ro;
  • prin email, la adresa anre@anre.ro;
  • pe suport hârtie sau suport magnetic, la sediul ANRE.

Așadar, autorizarea pentru instalarea repartitoarelor de căldură și a contoarelor de apă caldă de consum este o nouă procedură administrativă care poate fi gestionată 100% electronic în platforma PCU.

Până la data de 06.04.2021, documentația necesară pentru autorizarea persoanelor juridice care desfășoară activități de montare și/sau exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire și/sau apă caldă de consum în imobile de tip condominiu se depunea doar în format letric, la sediul ANRE.

 Înapoi​​​


Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul PCUe, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.