Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation LinksProceduraVizualizare
eDirect

ProceduraVizualizare

Metodologia privind recunoașterea automată a funcțiilor didactice din învățământul universitar obținute în instituții de învățământ universitar acreditate în străinătate

Descriere procedură

​Prin această procedură sunt recunoscute automat în cadrul Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu funcțiile didactice din învățământul universitar obținute în instituții de învățământ universitar acreditate în străinătate.  Procedura se aplică cetăţenilor români şi cetăţenilor din state membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European, din Confederaţia Elveţiană, care dețin funcții didactice din învățământul universitar obținute în instituții de învățământ universitar acreditate în străinătate în instituţii de învăţământ universitar acreditate din state membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European, din Confederaţia Elveţiană şi în universităţi de prestigiu din alte state incluse în "Lista universităţilor de prestigiu din alte state", aprobată prin OMECTS nr. 5825/2016 şi actualizată periodic, în vederea stabilirii pe teritoriul României. Exercitarea drepturilor conferite de recunoașterea automată a funcțiilor didactice din învățământul universitar obținute în instituții de învățământ universitar acreditate în străinătate şi ocuparea unei funcţii didactice în sistemul românesc de învăţământ superior se realizează conform normelor legale în vigoare.

Detalii despre procedură se găsesc la linkul următor: 

Căi de atac

Contestaţia se depune la academie. Ulterior, decizia definitivă a Academiei poate fi atacată la instanţele de judecată.

Date de contact
Adresa: Str. Revolutiei nr. 3-5 Sibiu, SB 550170 Romania
Telefon: +40-269-432990
Fax: +40-269-215554
E-mail: office@armyacademy.ro
Instituţia responsabilă
Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu,Județ SIBIU
Modalitate prestare
National
Timp de soluţionare
15 zile calendaristice
Termen de arhivare
1 ani
Termen de completare dosar
5 zile calendaristice
Notificare la expirarea termenului de soluţionare
2 zile calendaristice

Documente necesare

Nr. Crt.Nume documentDescriere documentTip documentDescarcă
1Cerere-tipCerere-tipFormular predefinit

Documente finale

Nr. Crt.Nume documentTip documentDescarcă
1AtestatDocument-

Acte normative

Nr. Crt.Act normativDescarcă
1ORDIN Nr. 5922/2016 din 6 decembrie 2016 pentru aprobarea Metodologiei privind recunoaşterea automată, de către instituţiile de învăţământ superior, a funcţiilor didactice din învăţământul universitar obţinute în instituţii de învăţământ universitar acreditate din străinătate

Profesii reglementate

Calificări obținute într-un stat din UEProcedură pentru stabilire permanentăLista profesiilor reglementate din RomaniaProfesia de cadru didactic se găsește la poziția nr. A.8 din Anexa nr. 2 din Legea nr. 200 din 2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România cu modificările și completările ulterioare.Cardul Profesional EuropeanProfesia de cadru didactic nu se poate recunoaște utilizând Cardul Profesional European.Procedura de recunoastere a calificarilor profesionaleInformațiile se regăsesc în secțiunea Descriere procedură.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul PCUe, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.