Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation LinksProceduraVizualizare
eDirect

ProceduraVizualizare

Acord pentru ocuparea temporară a domeniului public

Descriere procedură

Ocuparea temporară a domeniului public, cumateriale de construcții, recipiente, schele, barăci, macarale, sau orice altăocupare a domeniului public necesară realizării investiției, se va face cuplata anticipată a suprafeței de teren propusă spre ocupare, în conformitate cuHotărârea Consiliului Local de stabilire a impozitelor și taxelor locale înmunicipiului Timișoara, în vigoare pentru anul în curs și în conformitate cuprevederile art. 11 din HCL nr. 189/2020.

Căi de atac

In cazul unui litigiu​ intre beneficiar si autoritatea competenta sunt aplicabile dispozitiile de drept comun.

Date de contact
Primaria Municipiului Timisoara
Adresa: Bd. C.D. Loga, nr. 1, Timisoara
E-mail: primariatm@primariatm.ro
Tel: 0256408400 
Instituţia responsabilă
Primaria Municipiului Timisoara,Județ TIMIS
Modalitate prestare
National
Timp de soluţionare
30 zile calendaristice
Termen de arhivare
2 ani
Termen de completare dosar
15 zile calendaristice
Notificare la expirarea termenului de soluţionare
30 zile calendaristice

Documente necesare

Nr. Crt.Nume documentDescriere documentDocument obligatoriuNecesită semnătură electronicăTip documentDescarcă
1Schița amplasamentului pe care să fie pozată suprafața ce urmează a fi ocupată

a. Taxa pentru ocuparea domeniului public cu organizări de șantier, materiale de construcții, recipiente, utilaje, etc. în vederea realizării de investiții, așa cum sunt prevăzute la art. 11 din HCL nr. 189/2020, este de 1 leu/mp, pentru fiecare zi calendaristică, conform prevederilor HCL nr. 487/23.12.2020, pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara, pentru anul 2021.

            b. Taxa pentru ocuparea domeniului public cu schele necesare executării lucrărilor de restaurare și conservare, efectuate în condițiile legii, la imobilele clasificate ca monumente istorice, în sensul art. 3 din Legea nr. 422/2001, monument istoric, ansamblu și sit, este de 0,01 lei/mp, pentru fiecare zi calendaristică, conform prevederilor HCL nr. 487/23.12.2020, pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara, pentru anul 2021.

            c. Taxa pentru ocuparea domeniului public cu schele necesare executării lucrărilor în condițiile legii nr. 153/2011, privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor, cu modificări și completări ulterioare, este de 0,01 lei/mp pentru fiecare zi calendaristică, conform prevederilor HCL nr. 487/23.12.2020, pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara, pentru anul 2021.

            d. Taxa pentru ocuparea domeniului public cu schele necesare executării lucrărilor de intervenție pentru creșterea performanței energetice, este de 0,01 lei/mp pentru fiecare zi calendaristică, conform prevederilor HCL nr. 487/23.12.2020, pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara, pentru anul 2021.

Atasament-
2Cerere tipizatăFormular predefinit

Documente finale

Nr. Crt.Nume documentTip documentDescarcă
1Acord ocupare temporară domeniului publicDocument final scanat-

Acte normative

Nr. Crt.Act normativDescarcă
1Deseuri din constructii
2Stabilirea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara, pentru anul 2021

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul PCUe, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.